ההבדל בין חומוס ביתי לחומוסיה

ההבדל בין חומוס ביתי לחומוסיה

ההבדל בין חומוס ביתי לחומוסיה

חומוס ביתי, חומוס תעשייתי או חומוס בחומוסיה?

אנו מניחים שאתה כבר יודע את התשובה עמוק בתוכך...

חומוסאים אמיתיים שמעריצים ומאוהבים במאכל הנחשק, מכירים את השיטה עוד מימים עברו:

לאכול אך ורק בחומוסיות שאותן הם מכירים במשך שנים רבות ולנגב בהן בקביעות כמעט יומיומית.

חומוסיה שאתה אוכל בה באופן קבוע ולא מקבל לאחר מכן כאב בטן, כנראה שעושה את העבודה של בצורה ראויה ואיכותית, ומבינה דבר או שניים בחומוס טרי, ולכן אותה חומוסיה לא צריכה להוסיף למנת החומוס שום דבר בכדי שהמנה תצא מושלמת. מלבד, ניחשת נכון, חומוס איכותי...

 

אם אתה מחשיב את עצמך כחובב חומוס מושבע, אתה כנראה תדע להבדיל בקלות בין חומוס שנעשה בבית לבין חומוס שנעשה בחומוסיה מקצועית אמיתית. אנו כמובן לא מדברים על חומוס תעשייתי, שבמידה והוא נמצא על השולחן - תסלח לנו אם אנחנו מעדיפים להישאר רעבים, מאשר להכניס אותו לגופנו.

בתור חומוסולוג ידוע, זה נדמה לך שכולם מעדיפים חומוס שלחומוסיות איכותיות על פני חומוס תעשייתי/חומוס ביתי.

אך המציאות היא שונה.

כיום, המון אנשים קונים חומוס בסופרים ובמרכולים רק מהסיבה שאין להם "זמן" להכין חומוס טרי ואיכותי או ללכת לחומוסיה הקרובה לביתם. אך הסיבה האמיתית שהם לא מכינים בבית חומוס היא בגלל שהוא לא יוצא כמו בחומוסיה!

נכון, זה נראה מגניב להיכנס למתכון באינטרנט שאומר "כך תכינו חומוס אמיתי כמו בחומוסיה". לאחר מכן, לעקוב אחר ההוראות ולהניח שזה קל מאוד, כי הרי מה יותר פשוט מלהכין חומוס?

ולאחר מכן לגלות שבמקום חומוס משובח יצא לך ממרח ירוד, שאתה ב-100% לא מתכוון לטעום ממנו לעולם!

כל חובב חומוס מושבע שיישאלו אותו את השאלה:

"מהו סוד החומוס המושלם?"

יענה לך - שאין סודות, והכל תלוי בגרגירי החומוס. אז מדוע בכל זאת, קיימים הבדלים גדולים ומשונים בין חומוס ביתי לחומוס שנקנה בחומוסיה?

מדוע חומוס אחד אוורירי וקטיפתי, ואילו האחר גס ותפל?

מהו היחס האולטימטיבי בין החומוס לטחינה?

ובאיזה זן של גרגירים הכי מומלץ להשתמש?

אמנם במנת חומוס יש מעט מרכיבים אך כל כך הרבה אובססיה ומתן תשומת לב לכל אחד מהם.

מעבר לכמה מקרים חריגים שנתקלנו בהם, אנו לא מכירים ילד שלא אוהב חומוס, כמו שאנו לא מכירים אדם שלא אוהב חומוס של חומוסיה.

בכריך, בתוך הפיתה, סתם לטבול, ומי שכבר בגיל הנכון - אז לנגב.

מי שמחזיק מעצמו חומוסולוג מושבע, לא יסתפק בחומוס הביתי-בינוני, ובטח שלא בחומוס תעשייתי זול. אותו חומוסולוג מושבע יגיע לחומוסיה הקרובה לליבו ושעליה הוא סומך.

ומה קורה כשרוצים להמשיך להתענג בבית על החומוס המדהים?

פיתרון מוכר וידוע הוא פשוט לקחת "טייק אווי" מהחומוסיה.

בשנים האחרונות חלה עלייה גדולה במספר האנשים שקונים חומוס בחומוסיות. רובם, לא רק אוכלים את החומוס בחומוסיה, אלא גם קונים חומוס מהחומוסיה לבית.

ובכן מהן הסיבות העיקריות שבגללם אנשים מעדיפים לקנות חומוס מחומוסיה מאשר להכין בבית?

איכות

כאשר אדם מנסה להכין חומוס בבית, המרקם והאיכות של החומוס, לא מתקרבים לחומוס של חומוסיה. 

תחשוב על זה בצורה כזאת: אדם הפותח חומוסיה, מקדיש את כל חייו על מנת לייצר את החומוס המשובח והטעים ביותר שקיים, ומקדיש את שארית חייו על מנת לשפר. כך שאותו בעל חומוסיה יודע איך להכין חומוס ואיך כל מרכיב אמור להשתלב ובאיזה גוון.

ולעומתו, הבשלן המתחיל המנסה להכין חומוס בבית, יימצא את עצמו חווה קשיים רבים וכשלונות, ומבזבז המון אנרגיה יקרה מפז על מנת "לפצח את השיטה".

זמן

רובנו אנשים עובדים, כן גם אתה. אלו הם חיינו.

רוב האנשים שמסיימים לעבוד ומגיעים לביתם, מתחילים להשלים את משימות הבית המעיקות. כתוצאה מכך, הכנת חומוס ביתי נהפכת למשימה בלתי אפשרית, מכיוון שהכנת חומוס איכותי לא רק תדרוש ממך להפגין ידע רב, אלא להקדיש גם המון מזמנך הפנוי - שלא תמיד יש לך! לקפוץ לחומוסיה הקרובה לביתך, ולקנות חומוס איכותי מחומוסיה שקמה בבוקר על מנת להכין את החומוס הטעים והטוב ביותר, לא רק שיחסוך לך המון זמן יקר וחשוב, אלא גם יהפוך את חייך לטעימים יותר...

מחיר

הרבה לא יודעים אך ההבדל בין הכנת חומוס ביתי/קניית חומוס תעשייתי לבין קניית חומוס בחומוסיה יכול להסתכם בסופו של דבר, בכמה שקלים בודדים. אז מדוע שתבחר בחומוס פחות טעים, איכותי ושלא נדבר על כמה הוא פחות בריא ומזיק לגופך, רק על מנת לחסוך כמה שקלים בודדים? זכור "שמה שעולה בזול-לאחר מכן יעלה ביוקר".

בריאות

חומוס ידוע בתור קטניה בריאה מאוד לגופנו... מתי שמכינים אותו כמו שצריך!

בחומוס תעשייתי ישנם חומרים משמרים רבים, ובמתכונים ביתיים ישנים מרכיבים שלא תורמים במיוחד לחומוס. כל אלה לא רק שיפגעו בטעמו האיכותי של החומוס, אלא גם יזיקו לבריאותך לאורך זמן.

חומוסיה מקצועית נקראת כך לא רק בגלל שהחומוס שלהם טעים ברמה שלא ניתן לעמוד בפניו, אלא בזכות ובמיוחד

בגלל הערכים התזונתיים שהוא מביא עימו. אז בפעם הבאה שתרצה לקנות חומוס תעשייתי או תנסה להכין אחד כזה

בבית, חשוב על הבריאות שלך כעדיפות ראשונה, ולא הכסף.

נכון, על טעם וריח אין מה להתווכח.

אך כאשר מדובר על המאכל הלאומי שלנו - חומוס, המלחמה התחילה מזמן.

חומוס הוא לא רק אוכל, חומוס הוא אחווה.

כשחומוסאים דנים בסוגיות כגון "מהו החומוס הטוב ביותר"?

הבדלים של דת, גזע ומין לא תופסים פה מקום.

מה שכן תופס מקום הוא הטעם, האיכות והבריאות.

את כולם תוכל להשיג ברגע שתקנה חומוס מחומוסיה איכותית,

אך בטח שלא אם תקנה חומוס תעשייתי או שתנסה להכין אותו בבית ללא ידע וניסיון.

פעולת "הניגוב" נהפכה בימינו לספורט לאומי. עם פיתה, לאפה, לחם טרי, עם המזלג, לצד הארוחה או במקומה, חומוס מופיע בכל מקום בחיינו, גם אם אנו לא רוצים בכך.

לכן חשוב מאוד, שאם כבר אנו אוכלים חומוס - לאכול אותו כמו שצריך!

לכן, בפעם הבאה שאתה מעוניין "לנגב" חומוס כמו חומוסולוג אמיתי ובלתי מעורער, נסה להיכנס לאחד מסניפי "בהדונס" הקרובים לביתך, הזמן את

"המסבחה" או החומוס האותנטי, הסופר טעימים והמקסימום איכותיים.

וגופך? יודה לך על כך...

לא רק בגלל הטעמים העזים שיספוג, אלא בגלל מרקם שאין לעמוד בפניו, וערכים תזונתיים בלתי ניתנים להחלפה.

 

לסיכום, החומוס הוא ללא ספק אחד מכוכבי המטבח הישראלי, אם לא הכוכב הרשמי.

חומוס איכותי, הוא מוצר בריא ביותר לגופנו, המספק חלבון ושומנים טובים ממקור צמחי, סיבים תזונתיים, סידן וברזל.

חומוס ביתי שונה מאוד מחומוס של חומוסיה, וחומוס תעשייתי - זה כבר

סיפור אחר. הסיבה לכן, היא שמלבד חומרי הבסיס להכנתו, ישנם שימוש בחומרים נוספים לשם הארכת חיי המדף והוזלת עלויות.

לכן בפעם הבאה שאתה חושב על חומוס, ואנו בטוחים שתחשוב על כך בקרוב...

קפוץ לחומוס "בהדונס", אנחנו נדאג לשאר!