כיצד לשלב חומוס בכל ארוחה, ואיך זה יכול להועיל לך

כיצד לשלב חומוס בכל ארוחה, ואיך זה יכול להועיל לך

חומוס טרי

כיצד לשלב חומוס בכל ארוחה, ואיך זה יכול להועיל לך

 

כל ישראלי יודע, שברגע שישאלו אותו מהי מנת הדגל הישראלית האולטימטיבית?

הוא כמובן יענה בביטחון מלא - חומוס.

 

רובנו אוכלים ונושמים חומוס בחיי היומיום שלנו, והוא פוגש אותנו במגוון מקומות שונים ורבים.

 

זה יכול להיות במסעדה שאתה כל כך נהנה לבלות ולאכול בה, זה יכול להיות אצל החבר הטוב שהחליט לפנק אותך בארוחה מעולה, וזה יכול להיות כמובן - בבית שלך...

 

רוב האנשים מעדיפים לאכול את מנת החומוס, כמנת פתיחה.

כזאת שאפשר לנגב עם הפיתה, 

ולאחר מכן להמשיך אל עבר המנה העיקרית כאילו לא קרה כלום לפני כן.

 

אך ישנם אנשים המעדיפים לאכול את מנת החומוס כמנה העיקרית והיחידה שלהם.

מדוע שאותו אדם ייעשה זאת?

ומה עומד מאחורי ההחלטה "המשונה" שבחר?

 

הכל במאמר הבא...

 

אם אתה מחפש מזון זול, בריא, נגיש ומפוצץ בערכים תזונתיים חיוביים,

ובכן, כדאי לך לחשוב על לשלב את מנת החומוס הביתי/הטרי - בכל ארוחה!

 

חומוס מאז ומעולם נחשב לאחת הקטניות הבריאות ביותר, אם לא הכי בריאה...

אתה בטח שואל את עצמך,  איך בדיוק חומוס יכול להועיל לך?

התשובה היא - בדרכים רבות!

 

אם אתה אוכל חומוס טרי שהוכן בחומוסייה מתמחה לדוגמה "חומוס בהדונס",

מאשר חומוס תעשייתי שנקנה  בסופר - ההבדלים הם עצומים.

לא רק במרקם והטעם, אלא גם בערכים התזונתיים!

  

כאשר אתה קונה חומוס תעשייתי, תהיה בטוח שהוסיפו לו חומרים משמרים ועוד עשרות מרכיבים שפוגעים באיכותו.

מהסיבה הזאת, המון חובבי חומוס מעוניינים לנסות לבשל חומוס ביתי בעצמם, מאשר לקנות חומוס תעשייתי.

אך פיתרון זה קשה מאוד ליישום ובשל הקושי להכנת חומוס איכותי.

 

לכן, רוב האנשים יעדיפו לקנות חומוס טרי מהחומוסייה הקרובה לביתם.

לא רק בגלל הטעם והאיכות שכל כך מודגשים בחומוס הטרי,

אלא במיוחד בגלל ערכיו התזונתיים שלא מאבדים מערכם.

לכן, אם אתה בפעם הבאה חושב על לקנות חומוס תעשייתי מסופר זול, תקרא את היתרונות התזונתיים של החומוס הטרי ותבין מה אתה הולך לפספס!

 

ערכים תזונתיים של חומוס:

 

מקור נהדר לחלבון מן הצומח:

 

במידה ואתה צמחוני/טבעוני,

או סתם בחור נחמד שלא מתחשק לו לאכול בשר כל היום, רק על מנת לקבל את כמות החלבון שאתה זקוק- כנראה שחומוס יהיה התחליף הטוב ביותר עבורך.

 

גרגירי החומוס עשירים בחלבונים איכותיים ודלים בשומנים בלתי רצויים.

ממש כמו שגופך אוהב!

החומוס הביתי/טרי בריא ודל קלוריות בהרבה לעומת ידידו הוותיק - החומוס התעשייתי.

 

בגלל שאת החומוס אנו אוכלים לעתים קרובות (תמיד) עם פיתות או סוג אחר של דגנים מלאים, 

החומוס והדגנים יחד מהווים "חלבון מלא."

כלומר הם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות הדרושות לגופנו ממזון ולאחר מכן להפקת אנרגיה.

נשמע מדהים לא? אז זהו - שכן...

 

בנוסף לחלבון האיכותי ולחומצות האמינו הדרושות לנו, החומוס הטרי מעניק תחושת שובע מהירה אך ארוכה.

החומוס עוזר לך להוריד את הצריכה של מזון מעובד, ובין היתר, עוזר להפחית את אכילת סלטי הבריאות, שלא משנה כמה תאכל מהם - עדיין תישאר רעב.

 

מקטין את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם:

 

אני יודע שזה הולך להישמע לך הזוי ודמיוני, אבל תאמין לי - זה אמיתי!

צריכת חומוס מקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם.

זאת לא  קלישאה!

הסיבים התזונתיים הנמצאים בחומוס,

תורמים להורדת רמות השומנים בדם בצורה דרסטית, 

מסייעים בהפחתת הכולסטרול בגוף, ועוזרים בירידה בערכי הכולסטרול הרע בדם.

הסיבה לכך היא בזכות כמות הסיבים הגבוהה והאיכותית הנמצאת בחומוס.

סיבים תזונתיים אלו מסייעים לנו להימנע מאכילת יתר, ומצבירת משקל עודף מזיק סביב האיברים החשובים בגופנו.

ההרכב התזונתי של החומוס הופך אותו למזון על בעל השפעות בריאותיות מיטיבות על הלב, כלי דם וכולסטרול גבוה.

אז בפעם הבאה שנשבר לך הלב - קח חומוס ותתחיל לנגב!

 

איזון רמות הסוכר בדם:

החומוס מהווה מזון נהדר לסוכרתיים.

לגרגרי החומוס אינדקס גליקמי נמוך, מה שמונע קפיצה ברמות הסוכר בדם אחרי הארוחה.

בנוסף החומוס מסייע לווסת את רמות הסוכר בדם בזכות הסיבים והחלבון שהוא מכיל.

עם זאת, יש לזכור שגרגרי החומוס מכילים גם לא מעט פחמימות (כ-27 גרם פחמימות למאה גרם גרגירים מבושלים) ולכן יש לשים לב לכמות ולהתחשב בכך במסגרת התזונה היומית.

 

מגביר אנרגיה:

חומוס, בנוסף לשלל הקטניות האחרות הקיימות,

הוא פחמימה מורכבת אשר הגוף מסוגל להשתמש בה באופן קבוע לאנרגיה.

החומוס הטרי לעומת מאכלים מעובדים אחרים– שלוקח להם זמן רב יותר לרדת לאחר שאוכלים מהם, נותן תחושת שובע לאורך זמן, ואנרגיה שלא נגמרת.

 

כך שאם בפעם הבאה אתה מרגיש חלש וללא אנרגיה?

תנסה לנגב חומוס טרי, זה בטוח יעשה לך טוב!

 

אז לאחר שקראת והבנת שלחומוס הביתי/הטרי יש יתרונות תזונתיים רבים, כאלה שלא נופלים מסלט בריאות טוב...

הגיע הזמן לדעת, כיצד ניתן לשלב אותו בכל ארוחה.

 

זה אמנם נראה כמשימה לא פשוטה,

אך בעזרת כמה טיפים אפקטיביים מאיתנו,

גם אתה תוכל לשלב עוד היום את מנת החומוס הבריאה והאהובה בכל ארוחה!

 

איך לשלב את החומוס בתפריט היומי?

להכין ממרח חומוס ביתי.

להכין חומוס טעים ואיכותי זוהי משימה למקצוענים בלבד.

זה אמנם לא קל, אך ללא ספק אפשרי!

עם קצת יכולת והרבה רצון, גם אתה תוכל להכין חומוס שיכול לצאת ממש טעים.

אך אם אינך מעוניין בלקרוא מדריכים רבים, אם אין לך כוח וזמן להתחיל במלאכה,

אם אתה מעוניין לאכול את החומוס הטעים ביותר, במקסימום איכות ובמינימום מאמץ...

קפוץ לאחד מסניפי בהדונס הקרובים לביתך, הגוף שלך עוד יודה לך על זה!

 

סלט בריאות:

כולנו אוהבים סלט בריאות ומבינים את חשיבותו.

אך מה אם הייתי אומר לך, שהוספת מספר גרגירי חומוס לסלט הבריאות שלך,

יוכל לשפר אותו פלאים... היית מאמין לי?

ובכן, הוספת גרגירי חומוס מבושלים לסלט הבריאות שלך, לא רק שתגדיל את הערכים התזונתיים שכל כך ציפית להם, אלא גם יעניקו לך תחושת שובע ארוכה ומזינה. כזאת שלא תמצא בשום מקום אחר!

העשירו מרקים:

הרבה פעמים יוצא לנו להכין מרקים שלכאורה נראים מעולה, אך ברגע שטועמים אותם - מרגישים שחסר לנו משהו.

הוספת גרגירי חומוס למרק האותנטי שלך, יכול לעשות את ההבדל, מטוב - למעולה!

ברגע שתוסיף את גרגירי החומוס למרק שלך, לא רק שהמרק יהיה טעים יותר, אלא גם עשיר יותר!

 

קמח חומוס:

קמח החומוס יכול לשמש כמעבה ומסמיך ואף כבסיס למנות שונות.

לדוגמה: קמח החומוס משמש כחומר מדביק בהכנת הקציצות, ובמתן מרקם ייחודי להן.

 

 

לסיכום, לחומוס מגוון רחב של יתרונות תזונתיים בשלל תחומים.

מהלב ועד העצמות, החומוס יכול להועיל לגופך בצורה שעוד לא הכרת!

נכון, לא תמיד יש לנו כוח להכין חומוס ביתי וטרי,

להפשיל שרוולים במטרה לנסות לייצר חומוס איכותי, או אפילו לנסות לשדרג חומוס תעשייתי זול...

 

לפעמים, אולי עדיף לנו לקפוץ לאחד מסניפי "חומוס בהדונס" על מנת לרכוש חומוס בסכום מזערי,

ועל הדרך להנות לא רק מהמרקם והטעם של החומוס הנפלא והאיכותי, אלא גם מסגולותיו התזונתיים שלא ניתן לעמוד בפניהם!

 

בסיבוב או בניגוב?

זה פחות רלוונטי... העיקר שזה חומוס!