כל מה שרצית לדעת על גרגירי חומוס
החומוס הוא קטניה עתיקה, עם שורשים שהולכים אחורה אלפי שנים.
החומוס צמח לראשונה באיזור המזרח התיכון, ובמשך השנים התפרס לכל העולם.
ישנם עשרות זנים של גרגירי חומוס שנבדלים זה מזה בגודל הגרעין, בצבעם, שיכול להיות שחור או ירוק, במרקמם ובעובי קליפתם.
לנו זה לא כל כך משנה אם המקור של גרגירי החומוס הוא מלבנון, מי שבר את שיא גינס לצלחת החומוס הגדולה ביותר בעולם או אם המצרים הם אלה שאחראים על קיומם של כדורי הפלאפל.
מבחינתנו - החומוס הוא שלנו ואנחנו לא מעוניינים בשום הוכחות!
מספיק לראות את התורים בחומוס "בהדונס" ולהבין הכל.
חוץ מהטעם הייחודי של גרגירי החומוס, מומלץ להכיר גם את היתרונות הבריאותיים המרשימים של גרגירי החומוס.
יש עולם ענק של מאכלים טעימים שניתן להכין עם גרגירי חומוס.
החל מסלט בריאות ועד למרקים איכותיים, קציצות, תבשילים ואפילו כפיצוחים.
זה הזמן לשלוף את גרגירי החומוס מהמזווה ולהבין מי הם באמת?
כאשר מדברים על חומוס, ברוב המקרים מתכוונים לאותה מחיתים-תיכונית בלתי נשכחת ונתונה לוויכוח מתמיד.
אבל גרגירי החומוס הם עולם ומלואו.
גרגירי החומוס מגוונים ויכולים לנוע מתפקיד משנה כתוספת ועד לשחקן מרכזי במנה.
אנחנו מודים, כולנו מכורים לחומוס טרי של חומוסיה מקצועית.
אך ברגע שתדע מהם הערכים התזונתיים של גרגירי החומוס,
סביר להניח שאתה תתחיל לחמס את עצמך בגרגירי חומוס כל היום!
גרגירי החומוס מכילים רכיבים תזונתיים חשובים ביותר אשר תורמים רבות לבריאותנו.
בדרך כלל, רוב ממרחי החומוס התעשייתיים מכילים המון חומרים משמרים, שומנים רווים, וכמויות מלח גבוהות מאוד,
אשר יחד הופכים את ממרח החומוס ליותר מזיק מאשר בריא.
לכן ההמלצה היא לקנות חומוס בחומוסיה מתמחה, ולא לחסוך בבריאות.
תרומתם הבריאותית של גרגירי חומוס מסייעים למערכת העיכול
מעוניין במערכת עיכול נינוחה ובריאה יותר?
כדאי שתחמסו אותה כמו שצריך!
המון אנשים כיום עלולים לסבול מאי-נוחות במערכת העיכול ברגע שהם אוכלים קטניות, ובמיוחד חומוס.
על מנת להתגבר על המכשול הזה ניתן להנביט את החומוס.
בתהליך ההנבטה של החומוס מתפרקים החומרים שגורמים לריבוי גזים, כמותם הולכת ופוחתת ומונעת את התסיסה ואת ייצור הגזים האופייני לאנשים רגישים.
הנבטת גרגירי החומוס תורמת אמנם לנינוחות במערכת העיכול ולרגיעה, אך בנוסף תורמת גם לקיצור הזמן הדרוש לבישול גרגירי החומוס ולעליית ערכיו התזונתיים באופן משמעותי.
מחקרים מוכיחים כי אנשים שצורכים גרגרי חומוס באופן קבוע, סיכוייהם פחותים ב-53% לכך שישמינו.
מנה קטנה של גרגרי חומוס, יכולה להעניק אנרגיה רבה, ולתת תחושה של שובע לזמן ארוך.
כאילו אכלת לאפה שווארמה בזה הרגע.
לגרגירי החומוס ישנם צפיפות אנרגיה נמוכה, כלומר, פחות קלוריות.
גרגירי החומוס מפוצצים בסיבים תזונתיים וחלבונים איכותיים, כך שהם ממלאים את הבטן וימנעו אכילת יתר.
החומוס הוא אחת הקטניות הקלות ביותר לעיכול.
גרגרי החומוס הם מקור נפלא למינרלים, סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל ושלל וויטמינים למיניהן כגון:
וויטמין B וויטמין C.
תאכל חומוס - והכולסטרול הרע ירד...
זאת לא קלישאה!
אם בא לך לנגב את הכולסטרול,
כנראה שחומוס הוא הפתרון האולטימטיבי בשבילך.
מחקרים רבים מוכיחים כי גרגירי החומוס מסייעים באיזון רמות כולסטרול, מפחיתים לחץ דם, ומגנים מפני מחלות לב.
חומוס הוא מאכל פופולרי מאוד בקרב מדינות הים התיכון הנחשבות למדינות בריאות יותר,
עם שיעורים נמוכים מאוד של מחלות לב וכלי דם.
האם יש לכך קשר לחומוס? בהחלט!
הסיבה לכך היא בזכות תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה שבגרגירי החומוס.
סיבים תזונתיים אלו מסייעים לאנשים להימנע מאכילת יתר ולצבור משקל עודף מזיק, בעיקר סביב האיברים.
ובין היתר, מסייעים בהפחתת הכולסטרול בעזרת מינרלים כגון:
אשלגן המסייע באיזון לחץ הדם ומגנזיום המסייע לשמירה על גמישות כלי הדם, חומצה פולית המפחיתה את הסיכון למחלות לב ולכלי דם ונוגדי חמצון.
אם אתה מרגיש עייפות תמידית מיד לאחר שאתה אוכל, סביר להניח, שגרגירי החומוס ישפרו פלאים את הערנות ואת מצב הרוח שלך.
גרגירי החומוס כמו כל שאר הקטניות, מכילים עמילן.
עמילן הוא פחמימה מורכבת אשר הגוף מסוגל להשתמש בה באופן קבוע ליצירת אנרגיה.
עמילן מכיל סוכרים טבעיים הנקראים גם "גלוקוז", אשר גופנו משתמש בהם עבור פונקציות רבות וחיוניות.
אמנם, לפחמימות מורכבות לוקח יותר זמן להתעכל בגופנו, רמת הדם עולה באיטיות מה שנותן תחושת רוגע במשך זמן ממושך, והתוצאה- אנרגיה יציבה ואיכותית לאורך זמן!
כל החיים לימדו אותנו שרק מוצרי חלב יכולים לשמור לנו על העצמות וימנעו מאיתנו את התענוג הנקרא "אוסטיאופורוזיס".
נתון זה לא רק שלא מדוייק, אלא גם לא נכון!
אכילת קטניות בכלל וגרגירי חומוס בפרט לא רק שייחזקו את עצמותיך, אלא גם ימנעו את הידלדלות העצמות בגופך.
רבים מהללים ומעריצים את מוצרי החלב מהסיבה שהם ידועים כמונעים הידלדלות של מסת העצמות.
אך אל דאגה, כיום, ישנן קטניות שהן יעילות יותר לשם שמירה על מסת העצמות. אחת מהן נקראת חומוס (או בשמה העברי "חימצה").
מאגר המינרלים שבונה את העצמות שלנו הולך ומידלדל עם הגיל.
תופעה זו מוכרת מאוד בקרב נשים בגיל המעבר, הסובלות מבריחת סידן וממחלת האוסטאופרוזיס.
תזונאים ומומחים בתחום טוענים כי גרגירי החומוס יכולים להיות פתרון מדהים ונהדר לחיזוק העצמות,
שכן הם מכילים מינרלים חשובים כמו זרחן, סידן ומגנזיום.
מינרלים אלה מהווים את אבני הבניין של העצמות ומסייעים לחזקם.
בנוסף למינרלים אלו,
נוכל למצוא בחומוס ויטמין K התורם לבניית עצמות חזקות ומגן עליהן מפני שברים ונזקים עתידיים.
חסידי אומות העולם הבריא, יעדיפו לאכול את גרגירי החומוס הגולמיים או המונבטים על פני כל מאכל אחר.
אך לא סתם הם מעדיפים זאת.
הסיבה לכך היא, שגרגירי החומוס הם מוצר יעיל ביותר!
החומוס שאנו מכירים היום, הופיע על מדפי המרכולים והסופרים בשנים האחרונות, אך הוא זכה לפופולריות רבה וראויה עוד מימי התנ"ך.
ישנם כל כך הרבה אלמנטים חיוניים בהרכב גרגירי החומוס, שהם לבדם יכולים להחליף מחצית מהתזונה, אם לא את כולה...
גרגירי החומוס עשירים בוויטמינים, מינרלים, חומצות שומן רוויות ולא רוויות. וזה מה שהופך אותו למוצר בעל ערך רב המספק את מרבית היסודות הנחוצים לגוף האדם.
אנו יכולים לדבר על גרגירי החומוס במשך שנים, ולא להפסיק לדבר על סגולותיהם.
אך בוא נסכם, שצריכה קבועה ,איכותית ומתונה של גרגירי חומוס לא רק שתחדש את המחסור בוויטמינים ומינרלים רבים המצויים בגופך, אלא תקדם גם ירידה דרסטית במשקל על ידי גירוי המטבוליזם (חילוף החומרים) בגופך.
אתה אולי רגיל רק "לנגב" אותו, אבל חומוס הוא הרבה יותר בריא כאשר אוכלים אותו בצורתו הטבעית - גרגירי חומוס.
בעוד שממרח החומוס האהוב עלינו הוא בעל ערך קלורי גבוה במיוחד כאשר הוא משולב עם טחינה ופיתות יחדיו,
גרגירי החומוס הם הרבה יותר ידידותיים לגופנו מבחינה קלורית וגם מבחינת ערכם התזונתי והבריאותי.
אנו חושבים שהגיע הזמן סופסוף לתת לגרגירי החומוס את הבמה והכבוד שהם ראויים לו!
רשמנו עבורך את כל הסיבות המספקות בעולם לאכול גרגירי חומוס.
כעת, ההחלטה בידיים שלך.
אז בפעם הבאה שאתה מעוניין לפנק את גופך במזון איכותי, בריא ועשיר...
תשתדל לאכול גרגירי חומוס. כי לגופך מגיע את הטוב ביותר!